Black Friday 2016 – čísla a hodnocení

Stejně jako minulé roky, i letošní poslední listopadový pátek patřil v Queensu svátku všech výprodejů – Black Friday. Tento rok padlo datum na 25. listopadu 2016 a přípravy u nás začaly již několik týdnů předem.

Zejména na centrálním skladě došlo k výraznému posílení expedičního týmu, který byl připravený na víkendový provoz a práci do noci (díky moc ?). Posílení zdrojů se nevyhlo ani serverům, které se starají o provoz našeho eshopu.

Do slev šlo 99 % naší nabídky, takže přes 30 000 produktů. Slevy startovaly na 16 % a končily na výprodejových 70 %.

Oproti předchozímu roku 2015 se počet objednávek téměř zdvojnásobil (nárůst + 84 %) a návštěvnost eshopu byla oproti běžným pátkům téměř 3x vyšší (+ 236 %).

Nejprodávanějším artiklem byly tenisky a dražší značky jako Alpha Industries, Levi's ®, Patagonia či The North Face.

Tak opět v roce 2017!

Prvních 10 minut po půlnoci měly naše servery problém s náporem tisícovky čekajících zákazníků a některým uživatelům se stránky načítaly pomalu nebo vůbec. Ihned po zásahu administrátorů se však situace stabilizovala. Poučili jsme se a pro příště bude nastavení našich serverů dimenzováno i na takto náročný provoz.

29. 11. 2016

Přílohy ke stažení: