Máme eshop i na Slovensku a zrychlujeme expedici balíků

Hurá, naši slovenští zákazníci už nemusí chodit na českou doménu jako doteď. Nově můžou objednávat ve slovenském jazyce přímo z eshopu na adrese www.queens.sk. Slovenský web je pokračováním naší úspěšné expanze do zahraničí. Na sklonku minulého roku jsme spustili německý eshop na www.iqueens.de a chystáme se i na globální verzi v angličtině. Společně s tím zrychlujeme logistiku, v centrálním ostravském skladu jsme nedávno rozjeli nový balíkový systém. Místo původních až 5 hodin teď objednávku zabalíme a připravíme k odeslání za čtyři minuty.

“Letos v prosinci budeme slavit patnáct let na trhu, a za tu dobu jsme si na Slovensku vybudovali silnou zákaznickou základnu. Slováci streetwear milují a rádi se k nám vracejí. Ukazují to i čísla - přes 20 % všech objednávek je právě od našich východních sousedů. Ročně u nás nakoupí tenisky a oblečení zadesítky milionů Kč.” říká Adam Šitavanc, který u nás zodpovídá za business. “Slovenský eshop byl proto logický krok. Jdeme naproti prodejům, protože slovenská konkurence je v poslední době čím dál kvalitnější. A taky chceme vyjít vstříc mladým zákazníkům, kteří češtině už tolik nerozumí a je pro ně mnohem pohodlnější nakupovat ve slovenštině,” doplňuje Adam.

To ostatně ukazují i průzkumy Googlu, který nám pomáhá s mapováním zahraničních trhů. Podle statistik, které Google nedávno představil, je pro 56 % zákazníků při online nákupech nejdůležitější právě to, jestli jsou informace o produktu v jejich mateřském jazyce. A to dokonce více než cena. Celých 82 % lidí mnohem pravděpodobněji nakoupí na webu, který je v jejich mateřštině.

Na podporu nového webu jsme připravili několik spolupráci s lokálními influencery. V Bratislavě jsme nafotili lookbook s Dalybem a Glebem a v Lúčenci pak s rapperem Karlem. Brzy taky představíme společnou kolekci triček s originálním bratislavským fast foodem Ty somaru. O naše online marketingové kampaně na slovenském trhu se stará digitální agentura Kofein.

Společně s expanzí do zahraničí zrychlujeme i logistiku. Díky inovacím teď balíky připravíme k odeslání už za čtyři minuty namísto původních pěti hodin. Nový proces expedice technicky zaštiťuje zbrusu nový systém, který jsme si interně navrhli a vyvinuli. Kombinuje v sobě několik chytrých technologických řešení (například Balíkobot), přináší rychlejší a plynulejší workflow a výrazně snižuje chybovost. Novinky v expedici postupně zavádíme do všech zemí, kam posíláme, a do konce roku 2018 plánujeme celou logistiku ještě víc automatizovat.

1. 9. 2018